Underbara älskade....

Kan inte fatta att det bara är 11 veckor kvar (förhoppningsvis inte 13 ;))
tills vi får träffa vårat lilla hjärta som slår volter i min mage!
Kan inte riktigt förstå att vi ska bli föräldrar.
Att jag ska bli mamma och Erik ska bli pappa. Helt ofattbart!
Det är så mycket känslor, kan inte sluta le när den busar där inne så
mycket att jag inte kan sova, när den hickar eller när den sparkar mig under
revbenen! :)

Kan inte förstå att jag tar det största steget man kan ta in i vuxenvärlden!
Graviditeten har gått så fort, från ett + på en sticka i vecka 4 till där jag är nu,
hemma i soffan med datorn på min lilla kula i graviditetsvecka 29.
Hoppas dom här sista veckorna går lika fort som resten gjort :D

Jag är nog världens lyckligaste människa!
Ett underbart hus på en underbar plats, en underbar pojkvän och
en underbar hund och snart en helt underbar liten bebis :)v. 28+5  +8,9kg

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.


Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

cirkus

Chili har äntligen börjat löpa ! Har bara väntat att det ska komma.. Hon har varit helskum i typ 2 månader! Hoppas hon inte är konstig i flera månader före varje löp. ;)

Annars mår vi bra, alla fyra! Vi jobbar och myser :)
Har varit på mvc idag och allt såg bra ut, hade lite protein i urinet men inga farliga mängder.
Hjärtljuden låg idag på 144. alltså ungefär som det brukar vara :) Ska bli så spännande att se vad det blir för något! Först har alla sagt att det blir en flicka, men nu börjar folk ändra sig och tro att det är en pojke!
Vad det än blir för något så blir vi hur glada som helst :D Längtar såååå mycket, det känns ut som att det har gått så fort, är redan i v.28 !!!

Magen har vuxit mycket bara den här veckan, och det syns på vågen också ;)


v.28 +8,2kg

Kroppen:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

RSS 2.0