mvc

Erik han komma till mödra idag, så nu har även han fått höra på det lilla hjärtat som slår där inne.. Hjärtljuden låg på 140 idag, lite lägre än innan!
Järnvärdet var lite lägre än tidigare, det syns alltså att jag har slarvat med dessa järntabletter. Sen hade vi högre blodtryck än tidigare också. Även sockret var högre. Så jag fick stränga order om att sluta äta godis och sötsaker. Ska tillbaka imorgon och ta ett sockerprov och se om det fortfarande är lika högt. Annars så var resten bra.
Hon tyckte det var alldeles för tidigt med sammandragningar, så jag får inte lyfta tungt, putsa fönster, bära mattor, böja mig upp och ner i onödan och så måste jag vila. Minst en timme om dagen! Inge stress här med andra ord. ;)

Nästa gång blir det ett lägre besök med lite andningsövningar och lite genomgång om hur en förlossning går till. lite om smärtstillande och det bästa av allt, Erik ska få tips om hur han kan massera mig ! Det kommer han gilla ;)

Chili fick komma med och åka bil och hon är så lycklig när hon får komma :) Börjar jobba kl 12 så då får lillskruttan vara hemma och vakta huset, eller äta upp tändsticksasken :P
Nä, nu ska jag göra mig färdig!

motorvärmare

Att det alltid ska vara försvunna saker. Vars kupéelementet och skarvkabeln var det visste jag, men den där lilla andra kabeln man måste ha... den fick jag leta må jag säga! Men under mattan i bagageutrymmet hade jag lagt den så fint. Och jag hade ju lagt den just där för att inte behöva leta ;)

Helgen som var var vi på tävling. Jag är rätt så nöjd ändå. Ett andra pris och 145,5p. Det hade kunnat gå betydligt bättre, om jag skulle sluta vara så nervös ! Hon sket fullständigt i mig på linförigheten, det var ju mycket på marken som luktade gott. Sen på apporten så drar hon ett ärevarv, och inte dog jag ! Jag skyller på hormonerna ;) Vi stanna inte till prisutdelningen så lappen med kommentarerna tog en kompis till mig, så det kommer en uppdatering om det senare !

Idag ska jag på mvc. Går dit varannan vecka och har oturen att gå varenda vecka Erik har förmiddag. Får ta och byta vecka tror jag så han kan komma med ;)
Har börjat få sammandragningar när jag anstränger mig, blir det längre promenader med lite högre tempo blir magen hård som en sten.. Det är lite tidigt, vi vill inte ha någon bebis ännu ;)

Barnvagnen är inköpt, bilbarnstol fixad.. är sjukt nöjd över mitt val av barnvagn. Var lite i valet och kvalet vilken märke jag skulle satsa på, men det slutade med Emmaljunga. Dom sålde mest CityCross, men jag valde ClassicSport istället. Dom är ungefär samma, men classic sport har lufthjul som passar bättre till skogsprommenad och om man ska gå i snö.Idag är jag i vecka 24+5

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

snart, snart, snart..

Snart är det lördag och tävling! Få se hur det går på bortaplan ;)
I helgen hade vi träningstävling/klubbmästerskap. Det gick sådär för mig och Chili.
Hon var mongo ! Haha.. Hon vägrade sitta fot med mig, det var typ "sluta dra i kopplet, jag kommer ändå inte!" Det är tur att hon är söt <3
Vi fick iaf skrapat ihop 149,5p och det räckte till ett andra pris och det var ju betydligt bättre än när vi tävlade på riktigt! :) Det blev lite frustration från min sida när hon börjar med att jönsa sig och vägra sätta sig i sidan.
så här gick det:


Platsliggning 10p: Ligger, hade gärna sett att hon lagt ner huvudet, men det gjorde hon inte.

Tandvisning 10p: Ställer sig och går bakåt när domaren kommer mot oss. Ställa sig brukar hon göra, men inte backa bakåt. Han var nog läskig!

Linförighet 6,5p: Pos, Nosar, dk, ss. Position, ni kan ju bara gissa. vägrar sitta fot! Haha. Nosar, det lär jag få kommentar på under nästa tävling också. Det luktar ju såå gott!

Läggande 0p: Lägger sig ej. Hon har börjat tjorva med det momentet!

Inkallande 10p: Kommer som skjuten ur en kanon. Vi har verkligen fått upp farten.

Ställande 7p: Pos framföring, dk, segt ställande. Här brukar hon aldrig tjorva på träning!

Apport 6p: Dk, tappar. Funderar på varför jag fick en 6a där? Hon gnaga lite med framtänderna på apporten. Jag ger kommando igen hon griper och släpper. Som vanligt alltså!

Hopp över Hinder 10p: Hoppar, lika kul varje gång ;)

Helhetsintryck 6,5p: Förstår varför. Det kan inte ha sett bra ut när hunden vägrar sätta sig vid sin förare! HahaDet får gå som det går i helgen! Det är roligt att göra det här, och vi behöver träna på själva tävlingssituationen.
Sen blir det vintervila. (om jag kan hålla mig) Kanske poletten faller på plats ;)
Det som är mest frustrerande är den där jäkla apporten! Och att det ska brista i linförigheten.. tänk hur ett tävlingssammanhang kan förändra allt man tränat på.. Kämpa på! Jag ger mig inte, ett LP1 ska det hur som helst bli ;)


Annars mår vi toppen ! Bebisen busar i magen och jag är sjukt trött.. Har varit trött hela tiden, sen gick det över ett par veckor och jag kunde hålla mig vaken i soffan. Sen var det som att trycka på en knapp och jag blev lika trött igen. Jag hinner knappt känna att jag är trött så sover jag. Hoppas det går över snart !
Jag är annars en av dom som är morgonpigga, men inte nu.. snoozar på klockan på morgon och håller knappt på att ta mig ur sängen. Stackars er som alltid är så här trötta på morgonen. Tur att detta är övergående ;)

Chili och jag har haft lite mys för oss själva den här veckan, för Erik jobbar eftermiddag. Hon är så mysig min lilla skatt ! :)  Nä, nu ska vi gå upp i sängen och sova. Måste ju passa på innan hon blir portad från sängen ;D

RSS 2.0