Onsdag 26 oktober

Ikväll blev det lite lydnadsträning.. Idag jobbade vi mest på snabba lägganden och att hålla huvudet nere längst med marken på platsliggningen. Det gick bra och Chili var lite väl i gasen och hoppade mest på mig! ;)
Hon är så söt min lilla pärla ! <3 Igår kom PMet till tävlingen, 25 ekipage i ettan, kul! Börjar känna mig ganska redo, det går bra på träningen nu.. Bara mina nerver inte ställer till det!

Chili ska få lite konkurrans här hemma. För i februari kommer det nämligen en liten bebis. Och det är inte en fyrbent ;) Börjar synas ordentligt nu på mig, magen den växer och byxorna börjar bli för små! Det är en liten märklig känsla, att ha ett litet liv i magen. Önskar bara att Erik skulle kunna uppleva detta som jag upplever det. Bara alla rörelser invändigt som inte känns utanpå! :)
Idag har jag varit på mödra, och det gick bra.. det verkar växa som det ska, proverna är bra, och jag mår bra! Hört hjärtljuden för andra gången, och det är lite häftigt. Nästan lika häftigt som ultraljudet! :)

Nä, nu ska jag gå och göra mig kvällsmat, se klart Grey's och sen blir det duschen och sängen !
svammel...

Förra veckan var vi ett par tjejer med våra fyrbenta ut i skogen och la lite spår..
Jag la ett blodspår åt Chili och hon var lite ur fokus, vet inte om det var för att spåret legat så kort.. att det var för lätt.. Annars brukar jag låta spåren ligga ett par timmar innan vi går det, men den här gången låg det bara ca 1h. Hon klarade spåret galant, men det var inte lika fokuserat som annars. Kul var det iaf ! Det är alltid kul :)

Sen är det lydnadsträning 2gånger i veckan, och det är så kul nu ! Vilken fart vi har fått :D
Har anmält mig till Piteå Bks tävling i november, få se om mina nerver håller för högre poäng. Vi kan ju på hemmaplan ;)

Chili har svamlat och varit konstig ett par veckor. Vägrat kissa här hemma på gården. Hellre hållt sig hela dagen än att kissa... hmm.. månne om det är någon trotsålder till? Hon har ju kunnat kissa var som helst, men inte hemma.. Erik tyckte att hon blivit dålig på lyssna också! Haha.. Hon är så söt iaf, fast nu på morgon så var hon lite mindre söt..... Hon kissade INNE ! har hänt en gång tidigare, varit ute och rastat henne läääänge på morgon och hon vägrade kissa. Sen säger jag "Kom nu Chili så ska vi gå in," och hon kommer som skjuten ur en kanon och vill komma in och så sätter hon sig och kissar inne i hallen ! Svammelhund.. ;)t.....ävling

Lydnadsträningen gick sjukt bra igår också ! Jag är så sjukt nöjd över mitt lilla monster..
Nu får jag eggat upp henne hur mycket som helst, och hon tycker det är sjukt kul att slita matte i kläderna när vi busar ;)


liten uppdate hur vi ligger till just nu

Platsliggning
Ligger oftast platt som en pannkaka, med huvet platt mot backen. Ställer sig aldrig på träning. Men skulle någon annan hund rusa upp för att dra igång lek, då är nog Chili med.

Tandvisning / Tillgänglighet
Vill gärna ställa sig och backa lite, men vi övar på att sitta kvar.

Linförighet
Vilken skillnad det har blivit på bara några veckor. Hon har bättre position än tidigare, söker kontakt.
Tycker inte att det är döden just nu iaf ;)

Läggande
Lägger sig, något sent. Måste träna på ett snabbare läggande. Försöker tänka på hur jag går så att jag kan hjälpa henne med mitt kroppsspråk.

Inkallning
Sitter alltid kvar där jag lämnat henne. Har fått upp tempot betydligt!

Ställande
Stannar direkt. Vi har lite problem med steg när jag närmar mig.

Apportering
Griper apporten, släpper. Vill gärna ställa sig också när hon tar den.

Hopp över hinder
Sitter, sitter kvar, hoppar, sätter sig fot. Precis som det ska vara med andra ord ;)

Det blir nog tävling en sista gång innan vintern ;)


RSS 2.0