-va sa du? Jag hörde inte, jag är döv och stum!

Den senaste veckan har det visst varit någon slags kommité från de döv-stummasförbund här i krokarna.. Alltså folk från okänt land som går runt till folk och knackar dörr och försöker pracka på en saker. Det var både kvinnor och män och tydligen så kan man höra, fast man är döv!
Lyckligtvis har vi inte varit hemma när dom varit här, om dom varit här..!
Men då idag....så har jag varit på IKEA och Erik har varit uppe i slakthuset hela dagen. Chili fick komma med mig i bilen så det har varit absolut tomt här hemma under dagen. Sen när vi kommer hem och jag släpper ut Chili på gården far hon som en galning runt huset och nosar. Och på det sättet hon nosade så nosar hon bara om det varit folk på gården som inte annars brukar vara här eller om det varit något djur som sprungit förbi precis.
Men inget djur springer ju precis uppför husväggen tänker jag och tänder lampan på telefon för att kolla. Vad ser jag....? Jo stora fotavtryck längst husväggen, precis som att det varit någon som gått runt och kollat in genom fönstrena. Och det kan jag ju säga, att här passerar det inte många fler än post- och sopbilen.. Vi är huset längst in på gatan, men endast en granne som bor 300meter bort med massa skog emellan. Det kändes läskigt och just sådana ögonblick är jag glad att Chili faktiskt vaktar gården. Hon ger inget snällt intryck när hon kommer skuttandes fram, med raggen rest och ståndskall med sin grova stämma.

Blött, blött, blött!

Det har varit regn i ett par dagar, men jag klagar inte! Är så sjukt mysigt att vara ute när det regnar! :) (Jag vet, jag är lite knäpp!) Så jag och Chili tog oss en lång förmiddagsprommis och mamma kom och mötte upp oss.
Chili klagar inte, och tycker det är rätt kul att skutta runt i vattenpölarna ;)

Ikväll blir det lite lydnadsträning på klubben tänkte jag.. relationen mellan oss blir starkare och starkare och det blir bara roligare och roligare.. Funderar på en sista tävling innan säsongen är slut, och det är mycket som ska finliras innan det! Apporten är bara ett exempel, TACKSAM för tips !
Chili gillar att bära, bär gärna runt på grejer, bär in posten och hjälper gärna till med att bära in om vi varit och handlat. Men det är det där när det blir ett krav. Det är det hon inte riktigt gillar!
Hon gillar inte när jag ställer kravet på henne att hålla den.. Gripandet är inget problem, utan det är att hon släpper den. Jaja, det är bara prova sig fram för att hitta en belöning som passar.

Nu ska jag gå och laga lite mat, så den hinner smälta innan det bär iväg !


nu har det hänt mycket...

...både tråkiga och roliga saker ! Vi börjar med dom tråkiga....
Chilis allra allra bästa hundvän, hagkompis, "storebror", Indo dog hastigt och lustigt ifrån oss. 2år gammal var den lilla schäferkillen när han plötsligt blev sjuk och somnade in i bilen på väg till veterinären. Han är otroligt saknad ! <3

Sen har mitt lilla expriment med Chili gett stora resultat! Jag har slutat klippa klor på den lilla rackarn inomhus, och gissa vad.....hon har blivit världens busigaste och goaste hund även inne!
Tidigare var hon omöjlig att få igång och leka inomhus, hon trodde alltid att det var en muta för att jag skulle få henne att komma nära mig för lite klovård.
I början tog det typ en timme när hon lite halvhjärtat började busa med mig, men nu är hon på gång direkt ! Hon har till och med själv börjat bjuda upp till lek med mig här hemma :)
Det har alltså medfört att vi har fått en mycket bättre relation till varandra.. och därmed bättre lydnad ! :D Nu är lek mer en belöning än en muta om man säger så ;)

Linförigheten är boooooooring ännu, men med korta intensiva lydnadspass, med mycket belöning och mycket variation så kommer vi fixa det här! Till helgen är det tävling här på hemmaplan, jag och Chili är inte anmälda. Känns bra ändå. Tror vi ska ligga ganska lågt, träna litegrann, ta en vintervila från lydnadspassen och sen slå på stort och satsa till våren istället. Då kanske vi får lite mer iver och det kanske går in i oss båda hur roligt det är det här med lydnad :) Istället ska vi åka dit och socialträna och kolla. Chilis kullsyster ska tävla såg jag på PMet. Skitroligt, så då får vi hälsa på henne med matte ;)

Ikväll var det väldigt blött och mörkt, var på en prommis med Chili.. busade i mörkret på gården och försökte få henne att kissa. Men Chili måste ha lika stor blåsa som en elefant.. för nejdå, här kissar vi inte i onödan! Jaja så är det, nu ska jag och Chili mysa ner oss under filten i soffan till Erik kommer från jobbet!


RSS 2.0