gips

Igår åkte jag och Maja till Kalix(!) för att köpa ett paket gipsbinda eftersom det var beställningsvara här hemma på apoteket. Vi var verkligen ute i sista stund och det var bara att passa på innan det är försent och magen borta! Den ska jag göra nå roligt med sen när det är färdigt, men jag har inte bestämt vad ännu ;)
Det roliga är att se hur sne jag faktiskt är om magen, det syntes så himla tydligt att den ligger mer åt ena sidan!

Lite grisigt, men vad gör man inte när man är full av kreativitet ?! ;)


Idag började dagen lite chockartat, slemproppen gick och jag fick panik! Erik var nog lika uppjagad som jag var fast det inte var någon fara ;) Så nu kanske det sätter igång här mitt i allt, man vet aldrig :)
Det närmar sig med stormsteg och verkligheten sprang verkligen över mig på morgon. Snart är den här våran lilla bebis. Kommer inte att förstå det förän den verkligen är ute!
Den här känslan av att bli mamma, den går inte att beskriva, det går inte att ta på. Man fantiserar om hur det kommer vara när det är färdigt. Vad man kommer känna och hur man kommer tackla alla känslor som man inte ens kan föreställa sig om hur dom känns. Hela livet kommer att förändras på ett sätt som inte går att förstå. Att få överösa ett litet barn med massa kärlek, och inte vilket barn som helst utan vårat barn! Min och Eriks lilla bebis. Jag längtar så mycket, fast man samtidigt försöker förtränga det. Jag är ett kontrollfreak och vill gärna veta vad som händer i förväg. Och det kommer jag inte kunna nu. Jag har ingen aning om vad som händer, och det är det som skrämmer mig mest. Att jag inte vet hur jag själv reagerar på smärtan och på mina känslor. Men snart är dagen D här och då vet jag.... och jag lovar, varenda sekund av smärta och gråt kommer vara värt det, det tvivlar jag inte på <3

Fredag

Har inte fått många timmars sömn inatt. Har sprungit på toan och kissat kanske 10ggr. Legat och vridit mig i hundra år och försökt somna om... Sen har jag haft sammandragningar inatt också. Skulle tro att det beror på att jag springer ner för trappen ett antal gånger/natt. (Jag önskar mig en toalett på övervåningen!)
Idag jobbar jag iallafall min sista dag innan jag går på ledighet. Är sjukt nöjd över mig själv att jag klarat av att jobba så här länge, skulle nog kunna jobba tills det är dags att åka in på BB, men lite vila före skadar nog inte ! ;)
Igår var jag och tränade med Chili i den nya inomhuslokalen. Körde lite platsliggning och lite linförighet. Hon är helt sjukt duktig på att fokusera inomhus trots att det var mycket hundar på liten yta och många nya hundar som hon aldrig träffat. Provade på agilitytunneln också, och nog sprang hon genom.. Trots att det blev ett kort stopp på mitten för att någon hade kissat därinne ;)
Nu göra sig färdig!
Chili simmar ut till Erik som är ute och ror med gummibåten ;)

BB-väska

På morgon har jag packat färdigt BB-väskan. Så nu är vi redo för att åka på förlossningen ;)
Endast 10dagar kvar till BF. och det känns så skönt att det här snart är färdigt, även fast jag inte är så less ändå.
Det som har varit mest jobbigt är att jag inte kan sova som folk. Ligger och vrider och vänder mig hela nätterna och hittar ingen skön sovställning. Och med lite sömn så tappar man lätt humöret och hjärnan går på lågvarv.
Beställde en åkpåse till vagen så vi kan vara ute om det inte är allt för kallt medans Erik är hemma med oss.
Längtar efter vårsolen och barnvagnspromenader med lillbebisen och vårat lilla svarta monster!! :9
Jobbar mina sista dagar denna vecka innan jag går på föräldraldraledigt. Ska bli så skönt att få vara hemma :) Sökte havenskapspenning tidigare och fick avslag. Antagligen för att jag inte jobbar heltid, men gud så skönt så här i efterhand att jag kunnat jobba så här länge. Hade nog blivit galen av att gå hemma och vänta på att den ska komma!
Nu ska jag äta frukost, skriva handlingslista och sen dra ut på en promenad med Chili :)

internetet

Efter att ha varit utan internet och därmed också tv i ett par dagar så är jag nu tillbaka i verkligheten.
När man inte spontant kan gå och slå på tvn eller datorn så förvånas man av hur mycket tid man faktiskt lägger ner på tv-tittande och facebook. Usch ! Synd bara att det tajmades så bra med kylan. Hade det varit varmare hade man ju iaf kunnat vara ute, men man är inte så sugen på att vara ute längre stunder när det är -35grader.
Idag har jag varit till mvc. Hade gått ner ett hekto i vikt, hade lite protein i urinet, högre blodtryck än vanligt och högt socker. Så imorgon måste jag dit igen fastande och ta nytt sockerprov.
Nu börjar folk tycka att jag ser svullen ut i ansiktet och det var även det första barnmorskan sa när jag träffade henne idag. Kanske därför jag hade högre blodtryck än vanligt?
Bebisens hjärtljud låg idag på 142, även det högre än tidigare.
Barnmorskan tror att den kommer väga över 4kg. Hoppas hon har fel! ;)

fixat

Nu är huvudet fixerat!
På fredag går vi in i vecka 37 och vi har endast 3 veckor kvar till beräknad förlossning. Jag börjar känna mig lite svullen och krämporna börjar bli värre. Förlovningsringen sitter fortfarande på, men den ryker nog nu. För snart får jag inte av mig den ;) Idag var alla prover bra, hjärtljuden låg på 140 och jag hade gått upp 1,3kg. så nu har jag totalt gått upp 13kg. Hinner nog passera 15kg innan det här är färdigt !
Barnmorskan gissar på att det blir en stor pojke, det ska bli spännande att få se om hon har rätt ;)

RSS 2.0