91,8%

Är hur trött som helst, det är sällan man är utvilad nu mer..
Magen är i vägen och jag sover inte bra eftersom jag inte hittar sköna sovställningar. Bebisen ligger och trycker på vänster sida och det gör att det är obehagligt att ligga och sova på vänster sida. Så jag sover i stortsett hela natten på höger sida! Sova på magen har jag inte kunnat sen i början av graviditeten, nu inte heller på rygg. Det är påfrestande för kroppen det här och nu vill jag att den kommer ut.
Inatt har jag drömt att vattnet har gått flera gånger och att jag har haft värkar. Fast jag skulle tro att jag har haft sammandragningar däremot, för det blev en sen prommis med hunden igår och det brukar kännas sen.
Idag jobbar jag till 16, och det är hur lyx som helst att få gå hem så tidigt när man annars alltid brukar jobba till 18. Dom är ovärderliga dom där timmarna man får vara hemma tidigare från jobbet :)
Idag är jag på dag 257 av 280 av min graviditet. Jag har gjort 91,8%
Alltså bara 23dagar kvar till BF. Underbart !

Favorit i repris


DET HÄR ÄR CHILI

 

Chili är en svart liten labradortjej på två år

Hon är envis och strejkar om hon inte vill göra något

 

Zandras schäfer Quila är hennes idol

 

Hon är otroligt trygg i sig själv

 

Hennes trygga plats är under vardagsrumsbordet

 

Hon är otroligt lugn i sättet

 

Älskar alla sorters söklekar, inne som ute. Speciellt när det är svärfar som gömmer

 

Älskar att åka efter skogsvägar, piper där bak och tror att det är något roligt på gång

 

Älskar att spåra och spårar helst blod

 

Nyfiken på om älgarna står nere i skogskanten varje morgon, men har bara vågat ta sig en supersnabb titt

 

Älskar att åka skoter och fyrhjuling

 

Bär in posten från brevlådan varje dag

 

Myser, snuttar och suger på sin lilla tygbit från valplådan

 

Sover i sängen med matte och husse

 

Väcker aldrig Erik på morgon, bara mig

Hon duttar på fodertunnan när det börjar närma sig matdags

 

Gör alla konster i världen för en liten godis

 

Älskar att hjälpa till att bära in maten när man handlat

 

Hon är världens bästa Chili och hon förgyller vår dag ! :)

 


Ryggläge

Har varit och jobbat några timmar, det må vara korta dagar men ajaj va det börjar värka i ryggen när man står hela tiden. Vi tar en dag i taget och jag planerar att jobba 3 veckor till!
Sprang en sväng på apoteket för att ta ut min astmamedicin, helt sjukt dyrt ! 500kr för ett preparat jag klarar mig utan dagligen, det är när jag blir förkyld jag får smällen när jag slarvar med medicingeringen.
Jag ska dock vara glad för hur bra jag mår trots att jag inte får ta alla mina mediciner pga graviditeten.
Köpte mig bröstvärmare också ! Har börjat frysa om tuttarna så fort jag blir kall :P
Varit till mvc idag också.. Nu är huvudet långt ner i bäckenet och det har börjat fixera sig. Det närmar sig med andra ord ;) Livmodern växer som den ska och jag hade gått upp 1,1kg sen förra veckan!
Fick order om att inte ligga på rygg. Bebisens hjärtljud gick ner när jag la mig på britsen. Det stryper tydligen av i ryggen på mig så att bebisen påverkas av det. Det är därför jag blir lite yr och illamående när jag intar ryggläge.
Annars var proverna bra, lite lågt socker men jag har inte heller ätit middag ännu.
v. 35+5 +11,7kg
Hihi, snacka om smal! Denna bild är tagen v 15

-

Imorgon går jag in i vecka 35. Tiden går så fort !!
Igår var jag hos barnmorskan. Allt såg bra ut, hade lite protein i urinet igen. Men det var tydligen bara dricka mer vatten! Hjärtljuden låg även den här gången på 140, antingen sover den när vi är där eller så kanske det är en pojke?! Hade gått upp 0,5kg sen sist. Så nu har jag totalt gått upp 10,5kg. Tacka gudarna för att det inte är mer, det blir så besvärligt sen ;)
Bebisen sparkar hårt som tusan nu för tiden och dom små fötterna är precis under revbenen, AJAJ! ;)
Idag ska jag och Erik fara med skotern en liten sväng när han slutar, och Chili får självklart följa med! Hon älskar att åka skoter! Här en kväll var vi och körde kring gården och såg var älgarna håller hus, och Chili ylade som en galning när hon fick stanna inne ;)
Nä, nu ska jag fylla på energiförådet med lite frukost !

v35 +10,5kg

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

5,5

nu är det bara fem och en halv vecka kvar till BF. Det närmar sig med stormsteg!
Börjar känna mig liiiite stressad faktiskt, tiden bara springer iväg..
Det känns ordentligt i kroppen nu.. ryggen värker mer och mer, fötterna och benen är tröttare än vanligt.
Jag sover skitdåligt! Det är svårt att hitta en skön sovställning nuförtiden.
Har varit upp och kissat 3gånger dom senaste nätterna..
Det blir mer och mer besvärligt att ta på sig skorna och att sitta normalt.
Sammandragningarna blir värre, och efter en heldags normala aktiviteter säger kroppen stopp.
Men trots detta mår jag som en prinsessa ! Trivs verkligen i denna kropp :)
Ikväll har jag hunnit sy en amningskudde, blev en med små söta spöken på ;) Hade ivern uppe och då är det bara att passa på :P
Nu ska jag ta och krypa ner i sängen där Erik och Chili redan ligger och snarkar, blir en bättre uppdatering efter att jag varit hos barnmorskan för denna vecka :)
Gonatt !

v.32 + 5

Idag är jag inne i vecka 33. Det närmar sig med stormsteg, bara 7 veckor kvar nu !
Har varit på mvc idag och allt var bra förutom lite protein i urinet.
Hjärtljuden låg idag på 140. Det ligger stadigt därikring.. BM tror att den sover när jag är på besök ;)
Börjar känna mig lite svullen nu och det känns mest om fötterna och fingrarna. Få se hur länge jag kan behålla förlovningsringen på ! ;)
Jag och Erik har hunnit med en sväng på ikea förra veckan. Vi inhandlade lite sängkläder till spjälsängen och lite annat smått och gott. Det hamnar alltid lite mer i vagnen än vad man tänkt sig ;)
Nu känns det som att jag vill börja fixa här hemma och göra klart för att den ska anlända. Men det känns lite tidigt att börja bädda redan nu :P
Imorgon ska jag be Maja fota lite magbilder så att ni får se hur det växer ! Har passerat 10kg nu :P

v.33 +10kg

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


RSS 2.0