vilket flyt !

Vilken toppensäsong det är för mig och Chili! Vi har verkligen hittat varandra nu.. Har tävlat lydnadsklass I 3 gånger med tre raka 1a pris och kan nu titulera oss LP1 ! 

Idag har det varit tävling på hemmaplan, det kändes inte bra på morgon. Hade inte hunnit förbereda mig mentalt innan jag kom upp på klubben. Men sen lossnade det lite grann när vi fick 10p på platsliggningen och 10poäng på tandvisningen. Sen var det ju resten. Hon kändes ganska ofokuserad när vi klev in på plan och det gjorde ju inte saken bättre att det satt en liten pippi på plan när vi skulle gå förbi under linförigheten. Den var ju sjukt intressant tyckte hon och vad annat ska jag tro ! Haha. och det syntes på kommentarerna !
Sen var hon seg på att lägga sig på läggandet, tjuva på hoppet, MEN hon tog apporten !! Där hade vi ju helt klart vunnit över oss själv. Som jag tragglat med denna träbit på sistone! Ett dubbelkommando krävdes, men det var det helt klart värt ! :D
Var så sur när jag klev av planen, trodde verkligen att det var kört med vårat LP. Så alla har gått och skrattat och veta mina poäng hela dagen och hunnit räkna ut att jag får 1a priset! Och att jag dessutom tog en andra placering och fick med en pokal hem, det trodde jag inte !! 3 överkalix brudar på pallen i lydnadsklass I, varav 2 med 1a pris och LP1. Och en klassvinst med 1a pris i lydnadsklass III! Det var inte dåligt brudar !! :)
Stort Grattis till oss :D
Platsliggning - 10
Tandvisning - 10
Linförighet - 6,5 Pos, nosar, dk, dk, sent sitt, snett sitt
Läggande - 7,5 Dk, sent läggande
Inkallning - 9 Tempo
Ställande - 7,5 Dk start, många steg
Apportering - 8 Dk
Hopp över hinder - 7 Ändrar ställning före kom, några steg
Helhetsintryck - 7
TOTALT 160,5p
Platsliggningen brukar vara 10p, tandvisningen 9 för att hon brukar ställa sig. Linförigheten kan ni ju gissa. Det var där fågeln dök upp! ;) Läggandet har vi haft lite strul med att det är sent, men hon har gått rätt bra på träning där. Inkallningen tyckte jag själv att hon sprang bra på, men tydligen inte nog snabbt! Ställandet ville hon inte komma med mig och tog tydligen ganska många steg vid kommandot. Apporteringen fick jag säga en gång till, det var typ "snälla matte, har vi inte gjort det där nog nu?". Hindret tjuva hon på den lilla råttan, det har typ aldrig hänt ! Som det kan gå ;) Nöjd är jag iaf :P

5 månader

Enya växer så det knakar och har hunnit bli 5 månader redan!
Jag måste verkligen skryta och säga att snällare bebis än hon finns inte, alltid glad och nöjd :) Tjurig är hon oxå, men vad annat har man att förvänta sig efter dessa gener! ;)
Enyas favorit är helt klart Moster Maja, ingen kan få henne att skratta som hon ! <3
Dagarna flyter ihop till veckor, det är skrämmande vad fort tiden går !
Erik har semester och börjar jobba till veckan. Vi har hunnit mysa massor! Åkte till Lycksele för att sova på hotell 2 nätter. Tillbringade en hel dag på djurparken och sen strosa vi kring stan och myste på hotellet :) Så skönt att få komma iväg lite :) Det gick hur bra som helst att ha med sig Enya, hon sov nästan hela vägen i bilen. Både dit och hem! På djurparken sov hon hela dagen, men det gjorde ingenting för då fick mamman och pappan titta på alla djuren i lugn och ro :)
Vi har även hunnit med en sväng till luleå och "kennelmamman" för lite jaktträning! Önskar att tiden räckte till allt, skulle så gärna vilja börja träna jaktbiten, det är ju så roligt att se hunden jobba med det den är avlad för! Men nu ska vi först satsa på lydnaden och viltspåret så får vi ta tag i det sen.
Till helgen är det dubbeltävling här på hemmaplan. Först bruks och lydnad på lördag, och sen lydnad på söndag. Har till uppgift att gå ut spår och vara tävlingsledare för 1an på lördag. Få se hur det går ;) Sen på söndag ska jag och Chili in på plan och förhoppningsvis ta vårat sista 1a pris och sen kunna titulera oss som LPI!

Dop

I helgen har vi haft dop för våran älskade Enya. Hon skötte sig exemplariskt i kyrkan, lika snäll som vanligt ! ;) Hon har börjat "fräsa" med munnen, och det visade hon allt att hon kunde till prästen :P "Ett ovanligt harmoniskt barn" tyckte den pensionerade prällen. Och det tror väl jag det, hon har alltid varit snäll och glad men nu är lyckan total för det lilla livet, för hon har börjat få mat om dagarna! dvs ersättning. Mamman är lika glad över det, för nu kan jag snart börja knapra mediciner igen och kanske slippa detta snorande. Extra höga halter av pollen är det visst i år, och det känns i min näsa kan jag säga!
Såhär roade var vi i kyrkan ;)


...och så här glad är man när man har sovit, bajsat, ätit och ska bada med prästen ;)


Igår var syster Maja och hämtade hem sin nya schäfervalp, Jebas Ånga! Så sjuuuukt söt :D
På träningsfronten går det rätt så bra! haha. Nu undrar Chili varför man ska gripa apporten när jag ändå brukar sätta den i munnen på henne. Rätt roligt hur det kan gå. Så nu ska vi utveckla lite så hon förstår att hon ska gripa den själv! ;) Men håller det gör hon ! Läpparna utanför var tipset, och så parera och stryka henne och en massa lågmälda beröm. Hon är smart hon Chili ;) Det fria följet har blivit så mycket bättre efter alla tips från Siv Poijo ! Så roligt, jag är verkligen på hugget nu känner jag. Man kan inte precis vara missnöjd över hur säsongen startade, med två raka 1a pris i lydnaden och ett 2apris + 1a pris i viltspåret :) Men nästa lydnadstävling hoppas vi ju såklart på att vi kammar hem vårat LPI och klassvinst :P
Har börjat finlira lite på tvåans moment, och det går sådär. På  fjärren vill hon gärna krypa eller hoppa lite framåt mot mig. Ska prova lägga en planka eller nå framför henne så hon inte kommer mot mig. Sen rutan har vi inte alls övat på så mycket. Måste tänka ut en metod åt lillskrutt så hon förstår. Hopp-sitt-hopp kan hon sedan tidigare, men måste få henne längre från hindret. Och det fick vi ju också massa bra tips på hur man ska göra av Siv :) Om någon har tips på  hur man lär in rutan så mottages det gärna!


Hon har slutat löpa nu och nu är hon hund igen, skönt ! Är rätt så jobbigt när hon är knasig i typ 2månader före löpet. Men då känns hon ju ut som värsta drömhunden deluxe efteråt också :P  Hon är så goo min lilla ost ! <3
Nu ska jag vika ihop tvätten som aldrig blir vikt och sen är det godnatt för oss! :)RSS 2.0