en tjockis senare


.


amningsinlägg, bajsblöjor och lyckorus!

Nu har det gått två veckor sedan våran lilla prinsessa Enya låg på min mage på förlossningssalen i sunderbyn. Lyckan är total, trodde aldrig man kunde känna sådan kärlek!

Torsdagen den 23e februari började med att jag vaknade och gick ut på gården för att rasta hunden. Mamma ringde och fråga om jag hade några känningar, det hade jag inte. Sen gick jag in och la mig i sängen igen, och då får jag plötsligt magsmärtor, typ mensvärk. Sen kom det smygande en stickande känsla nedre delen av magen. Det visade sig sen vara värkar. Vi ringde till förlossningen för att kolla hur länge man ska vänta innan man kommer in, då hade jag ca 3värkar/10min. Jag gick och duscha och tog alvedon, det hjälpte lite mot smärtorna som blev värre och värre. Vi bestämde oss för att göra oss färdiga för att åka, packa färdigt det sista och åka med Chili till mamma. Värkarna blev bara värre och värre och det var olidligt att åka i bilen till sunderbyn, det gjorde så ont!
När vi väl var framme så var vi rädd att bli hemskickade igen, men icket. Var redan öppen 5cm, men värkarna var oregelbundna. På förlossningen öppnades jag mer och mer, men huvudet stod stilla. Så då tog dom hål på hinnorna och då började hon åka neråt. Det gjorde helsikes ont och jag klarade mig på lustgas och andning ända tills jag var öppen 8cm. Då blev det olidligt, började frossa för att jag nästan inte orkade mer och bm tyckte jag skulle ta ryggmärgsbedövning. Det var det bästa jag kunde göra, för då kunde jag sova mellan värkarna! ;) Hade sagt från början att jag inte ville ha ryggmärgsbedövningen, utan jag hade velat ha en annan bedövning, men den jag ville ha kunde ingen som var där sätta. Så därför tjura jag in i det sista innan jag tog någon bedövning alls. Lustgasen funkade, men jag mådde väldigt illa när jag tog den.
Krystvärkarna gick hur bra som helst efter att jag tagit ryggmärgsbedövningen och mitt i allt så var hon där våran lilla prinsessa, som jag var bergsäker på att det var en liten prins ;)
Tiden på BB var jobbig, tristess !! Tur att vi tog datorn med oss och att det fanns tillgång till internet, det räddade oss från att dö av uttråkning ;)
Första natten gick hur bra som helst, andra natten var sjukt jobbig. Enya skrek till fyra på morgonen! Men sen blev det bättre när mjölken runnit till. Vi stannade på BB enda till söndagen, dom ville skicka hem oss redan lördag morgon men vi valde att stanna för att slippa åka tillbaka för det där pku-provet. Man är inte speciellt sugen på att sitta och åka 20mil tur-och-retur med en nyfödd. 


Dagarna hemma har gått jättebra, hon är hur snäll som helst :9 Äter ca 2ggr/natt. Det är underbart att få sova! Vaknade på slutet av graviditeten ca 10ggr/natt så det är ju värsta lyxen att bara behöva vakna 2 gånger ;)
Sista bilden på magen! Kolla fingrarna, som korvar ;)Stoltaste pappan ! <3Sötaste pyret myser med moster

RSS 2.0