Hundtävlingar

Nu är hundsäsongen igång och det är så kul!
Vi har hunnit med 2 lydnadstävlingar och ett viltspårsprov på väldigt kort tid.
Först var vi i Kalix och tävlade där vi tog vårat första 1a pris med en 4e placering i lydnadsklass I.
Det gick hur bra som helst, och kanske främst med min egna utveckling. Jag hade gett mig fan på att inte vara nervös och jag kände mig ganska lugnt faktiskt. Vi tränar ju trots allt det där vi gör på plan flera timmar i veckan, varför skulle det gå sämre för att det är tävling? :)
När det då gick så bra så var jag ju bara tvungen att anmäla mig till tävlingen här hemma som var i lördags. Där fick vi oss också ett 1a pris med en 2a placering. Snacka om att man kan vara nöjd :) 
Det är tävling i piteå till helgen, men jag bestämde mig för att inte anmäla dit. Kan vara ganska jobbigt att tävla och framförallt sitta och vänta samtidigt som man ska ha en 3månaders bebis med sig. Dessutom med ett upprop 18.00.  Nä, men det hade varit roligt att ta chansen till tre 1a pris på tre veckor :) Det får bli här senare i sommar när lillskrutt är lite större!
Sen var vi ju på det där viltspåret i söndags också. Det slutade med ett 2a pris i ökl. Är ändå nöjd över resultatet, förutsättningarna var verkligen inte dom bästa för Chili ! Först åka bil i 2 timmar, sen ligga i/utanför bilen från halv 9 på morgon till ca 13.00 i 20graders värme. Vi försökte hålla henne sval och gå och bada med henne ett par gånger men det räckte tydligen inte. Hon är väldigt värmekänslig och såklart ska det ju vara kokhett ute. Spåret var lagt på tallhed, så torrt och hårt som det kan bli. Så var det 25grader i luften så var det säkert 35grader i skogen. Hon var helt slut innan vi ens gått på spåret.
Hon klarar spåret bra och var jätteduktig ändå, men man såg på henne att det inte riktigt fanns någon gnista. Jag kunde faktiskt inte avläsa på henne om det var spåret hon följde. Det var bara lita på att hon kan det där och hålla i linan :P
"Tar an spåret snabbt och klarar till vinkel 3, återgången. Börjar ringa och tar bakspår.
Återkallas och sätts på sträcka 4. Klarar sträcka 4 med kryssande sök.
Ringning i vinkel 4 ett osäkert sök sträcka 5. Ringar spårslutet."

Har ett viltspår inbokat 10juni. Hoppas det blir ett 1a pris då :)
Sist men inte minst en liten update om lilla Enya. Hon har blivit förkyld och har hur mycket snor i näsan som helst, vars kommer allt ifrån? Men lika glad är hon för det, så länge jag håller mig borta med snorsugen ;) Tjurig är hon oxå. Vänder runt från rygg till mage och är sen garn ond för att hon inte slipper sig framåt! Sötnöt! och att ligga i någons famn är över för hennes del. Nu är det sitta som gäller, helst att man går omkring också så hon får spana på omgivningen :) Skrattar och charmar de flesta som pratar till henne, och har själv börjat prata till både det ena och det andra. Man blir alldeles varm i själen när man hör från baksätet hur hon diskuterar med sitt lilla bi som hänger i bilbarnstolen. Älskade unge <3


SÄLJES

Säljes pga köp av "vanligt" bord så Enya också kan delta vid matbordet i sin matstol ;)


Barbord + 6 stolar i väldigt bra skick.
Specialtillverkat barbord i massiv ek, 100cm brett, 160cm långt.
(alla ordinarie barbord är endast ca 60-70cm breda)
Stolar, sitthöjd 77cm.
Nypris 6500:- Säljes nu för 3000:-
Finns att hämta i Kalix Älvträna träna träna

FRUSTRERANDE är dagens ord idag. Jag har varit så nöjd över min lilla fis att hon gått så bra på lydnaden när vi tränat inomhus. Nu är hunden förbytt och det går inte alls lika bra när vi tränar ute. Visst, hon gör det hon måste.....och så smiter hon iväg, nosandes i något. Fokuset är inte vad det borde vara! grrr....
Och det är väl det också, att jag blir frustrerad och irriterad.. så då traskar hon iväg ännu mer!
Jaja, nu har jag iaf anmält oss till ett viltspår med taxklubben, och så ska jag anmäla oss till ssrk's viltspår i piteå.
Sen ska jag höra med en karl som bor här i närheten som är viltspårsdomare för älghundsklubben ifall han kan lägga något spår åt mig. Där satsar vi stenhårt på 1a pris, och jag tror inte att det är något problem. För denna hund tjaffsar aldrig i spåret! Där kan jag lita på hunden till 100% och jag vet, och hon vet att hon fixar det där :)
Så förhoppningsvis så behöver vi inte gå mer än tre spår i öppenklass ;)
Nu ska jag ge Enya mat och lägga henne i sängen, sen ska jag fundera på hur jag och Chili ska gå tillväga för att lyckas med lydnaden även utomhus.. hur jag ska uppmuntra henne och få henne att tycka att ingenting är roligare än just mig!
Godnatt allesammans!

RSS 2.0