Jag är en nöt!

Hade problem med rutan förra veckan och började allvarligt fundera på hur trög hunden kan vara. Tills Maja fråga om jag har provat minska rutan igen, och poff så sprang hon in i den igen! Så nu är vi på en ruta som är 2X2 meter och hon springer klockrent in i den med bra fart! Nu ska jag prova öka avståndet till den i första hand, står just nu ca 7 meter ifrån. Sen efter att det är klockrent på 10 så börja vi förstora rutan. Det tar tid att lära in rutan på detta vis, men hon har stenkoll på alla fyra koner och därmed även mitten.. Super! Det har jag då lärt mig, genvägar är oftast senvägar!

Ikväll stod det rutan, hoppet och apporten på schemat, men det blev spontant lite av varje. Det brukar bli så för mig när det går bra på ett moment ;-)

Chili ligger dödstrött nedanför mig och dom andra två ligger uppe i sina sängar och snarkar. Själv ska jag göra 80 squats och sen ta en dusch innan sängen! :-)


Grått Hår

Nu börjar det vara dags för en liten uppdatering här tycker jag! :-)

Hundträningssäsongen har dragit igång för någon vecka sen. Vi började träna i en tävlingslydnadsgrupp tillsammans med ett par hundgalna brudar som har siktet och målen mot tävling. Och så fick Chili kennelhosta och en månad av träningstillfällen svischa förbi :-/ Vi har tagit det lugnt och tränat på hemmaplan, med stora framsteg!
Har börjat köra ett helt nytt träningsupplägg med Chili, inget godis! Absolut inte en smula under träningen och vips så tänder hon till som tusan på leksakerna :-) Trodde det var kört för mig och min godisgris ;)
Första gången utan godiset så var hon helt frågande hela tiden; "när kommer den? Hallå du har glömt godiset!"
Så nu kanske förväntningarna på godiset försvinner och jag får en intensivare hund och roligare träning tillsammans med henne :-) och det kommer förhoppningsvis avspegla sig på poängen och tävling ! Underbart, ivern är tillbaka och det drar hela tiden i träningstarmen min ;) Erfarenhet och gråa hår har jag verkligen fått av denna lilla varelse, men jag är så otroligt tacksam och glad för det! Nästa gång blir vägen säkert både kortare och mindre guppig ;-)
Så tävlingsplan blir det nog den här säsongen också!


RSS 2.0