Tävlingar och förstapris

Sommaren kom fortare än väntat! Idag har vi haft +28 i skuggan, hur härligt som helst., men man lider med dessa djur. Hur man än försöker bada dom och hålla som svala så flåsar dom och flämtar. Chili blir fruktansvärt tagen av värmen och det gör så ont i mattehjärtat att se henne lida av värmen ;-/

Förra helgen var vi på tävling i Kalix. Det gick mycket bättre än väntat! Hon kändes sjukt seg och var ju inte allt för pigg av värmen. Det var typ +25 hela dagen. Men det gick att ta det där förstapriset, med en andra placering dessutom! Det var långt ifrån perfekt, men det räckte ju :-)

Det gick bra för våra andra tävlingsekipage från överkalix, vi knep samtliga förstaplaceringar i alla tre klasser! Vi är ju bara så bra :-)
Så kul när det går bra för vårat gäng :-)
Platsliggning 10p - ändrar bakben

Fritt följ 6p - pos, sent sitt, nosar, kroppshjälp

Läggande 0p - ligger ej

Inkallning 9p - tempo, avslut

Sändande m. Ställande 10p

Apport 8,5p - tempo, lek, avslut

Fritt hopp 9,5p - kroppshjälp

Fjärrdirigering 7p - dk x flera

Helhet 8,5p - ngt okoncentrerad

Totalt 164,5p


Platsliggningen var väldigt svajig, första gången någonsin jag kände mig osäker om att hon ligger. Fria följet, ja vad ska man säga.. Pinsamt! Efter 3 års tränande och så mycket framsteg på träningsplan, men det räcker inte ut till tävlingen.
Läggandet var en överraskning, hon brukar alltid lägga sig även om det ibland är segt!
Fjärren, vägrade sätta sig. Hon tyckte hon låg bra där hon låg ;-) hon gjorde precis samma på träningstävlingen samma vecka!
Helheten stämde som pricken över i:et ;-)

På fredag är det dags igen. Då drar vi till Piteå.. Få se hur det går då.. Dom lovar visst ännu varmare än +25 !


Anna-Lena och Vegas, Ida och Ultra, Tom och Hemulen, Zandra och Zoega, Linda och Gina, Jag och Chili


Galenskaper

Idag har vi haft vilodag från lydnadsträningen..
I måndags gick träningen skitdåligt. Ny plats (har i princip bara tränat hemma och på klubben), dirigering av ny person, och kanske inte tillräckligt uppvärmd. Hon är så himla känslig för hur jag är, blir jag nervös så går hon som en röva och då blir jag arg inombords för att jag vet att vi kan bättre vilket gör att hon går ännu sämre. Men det är bara intala sig att inte vara nervös och köra på. På hemmaplan så sköter hon sig skitbra, har bättre kontakt, position och fokus än någonsin! Hoppas det får synas på tävlingsplan på söndag.. Jag har nästan börjat balla ur lite ;-)
Igår träna jag hemma en sväng, tog med mig alla galenskaper från måndagsträningen och bearbetade dom lite. Idag blev det bara promenad och bus med fotbollen, men det var lika uppskattat av den svarta :-) och att strosa kring gården med mig och Enya, det är livskvalité hälsar Chili ;-)


RSS 2.0