<3

Chili är inte helt frisk ännu.. Hon är hur pigg som helst annars, men spydde igår igen. :-/ få se om hon håller sig från att spy idag.. Lite dålig i magen var hon på morgonen också.

Hon gnager sig i benen också.. Mest på den sidan kanylen suttit. Antagligen så kliar det nå hemskt när dom rakat henne. (Dom rakade båda sidorna)
Så hon är alldeles kal där när hon gnagar av håret.. Ser ut som att hon har skabb eller nå ;-) så vi lindar benet så hon inte kommer åt.

Nu på morgonen har hon ätit upp maten iaf.. Den är inte så god hälsar hon, low fat vad är det för nå svammel?!

Vi är ju hundvakt också till lilla Ånga. Bra tajming! Chili är skitless henne och vi försöker hålla dom isär så mycket det går så att Chili får lite plats. Chili har fått sova uppe med oss sen hon kom hem och Ånga har fått sova själv där nere och det har gått ganska bra.. Nätterna hon sov själv när Chili var på djursjukhuset sa hon inte ett knyst. Sen när Chili kom hem så var det fullt sjå där nere och hon undrade varför inte hon fick komma upp. Inatt har det gått hur bra som helst. Tror att hon gnällde efter att Erik farit på morgon.. Men matten kommer hem idag efter en vecka med sol och bad! :-)

Idag står det 'ligga i soffan' på schemat efter en ganska jobbig vecka. Det är som allt på en gång! Börjat jobba efter 1,5års barnledighet och Chili som aldrig är sjuk blir såklart sjuk!
Så är livet; nya tag och förhoppningsvis en helt frisk Chili <3


:-D

Nu är hon hemma, som vi har saknat henne <3 Trött från vistelsen på djursjukhuset är hon.. Inget direkt konstaterat, men mest troligt bukspottkörtelinflamation. Provet som skulle bekräfta att det var det hade aldrig gått iväg. Och när dom upptäckte det var det för sent för att skicka ett nytt prov eftersom hon redan blivit piggare.. Men hon fick behandling för det eftersom dom inte hittade något annat.
När vi kom för att hämta hem henne blev jag lite tårögd, hon hade verkligen saknat oss! I full fart kom hon genom korridoren med veterinären i andra ändan av kopplet för att pussa på oss! Lillskruttan <3


Lillgumman <3

Igår fick vi åka in med Chili till djursjukhuset i gstad. Det började med att hon suttit i hundgård hos mamma under dagen medans jag jobbade. När jag kommer dit för att ta ut henne har hon spytt upp vitt slem kanske tio gånger. Först visste vi inte om det var hon eller Ånga, hon verkade först som vanligt. Var glad att jag kom för att hämta henne, sen la hon sig ner flera gånger när jag skulle gå och rasta henne. Och jag trodde det var för att hon trodde att jag skulle sätta tillbaka henne i hundgården. Men sen började hon hulka och spy igen!
Jag åkte hem och höll ögonen på henne, hon ville bara gå undan och spydde här inne igen.
Jag bad mamma komma med termometern så vi fick ta en temp på henne och så ringde jag gstad. Hon blev riktigt slö och darrig här hemma. Vetrinären tyckte vi skulle avvakta en timma, men eftersom att hon blev så himla slö så åkte vi iaf. Hon var lite piggare när vi kom in men fortfarande väldigt slö. Dom tog blodprov och röntgade henne ifall det skulle vara något som satt fast. Men inget tydde på att det var stopp i tarmen.
Hon hade lite feber och blodprovet visade positivt för bukspottkörtelinflamation, så det gick inte att utesluta och var även den misstänkta orsaken till symtomen.
Så hon fick stanna inne för dropp och uppiggning. :-(
Hon är annars ingen sakätare, men troligtvis har hon ätit något i hundgården som retat igång det. Hoppas hon får komma hem idag pigg och glad, lillgumman! <3


RSS 2.0