Ställande under gång

Shit vilken tid det tog innan Chili förstod vad jag ville ha ut av detta moment, men ikväll så satt det ! Underbar känsla, hoppas hon kommer ihåg till nästa gång ;) Detta moment har tagit sjukt lång tid att nöta in, men helt klart värt det! Nu börjar mina förhoppningar om att hinna träna in alla moment och inleda tävlingssäsongen komma tillbaka :D Nu ska vi bara nöta lite till på detta moment innan vi börjar med nästa.. tror jag ska börja med att finlira lite på apporten innan jag börjar med läggandet.. Vill inte att hon ska blanda ihop momenten och göra det svårare än vad de är! Jobbigt att Chili är så mongo när vi är inne, haha.. så fort jag lockar på henne inomhus tror hon typ att jag ska klippa klor eller nå! Men bara här hemma, inte hos svärmor&svärfar och inte hos Mamma&pappa.. sjukt! Jajaa... hon sticker såfort hon hör att jag öppnar skåpet där jag har klotången, dom lär sig fort !

Idag har jag jobbat 10-18.. fullt upp med alla vårgrejer som kommer nu. Kul att det finns till att göra, dagarna går ganska mycket snabbare då ! :)
Nu ska jag snöra mig på soffan och se Kate och åtta barn. Jag blir lika fascinerad varje gång, det är helt sjukt hur man kan hålla koll på tvillingar och sexlingar sådär bra, och att hela tiden underhålla dom och organisera vardagen! Bra jobbat ! :D


Fredag, lördag, söndag

Haft en sjukt bra helg !
I fredags jobbade jag till 18, sen blåste jag och Erik iväg till Öjebyn och Maja. Där hade vi lite fredagsmys, surra och lät hundarna busa av sig med varandra. Sen på lördagen så for jag och Maja på grans och såg på griskultingarna medans Erik fortsatte att sova. Så sjuuuukt söta !! Suggorna var ju mindre söta kan jag säga, sjukt stora var dom! Har aldrig sett en grissugga irl, trodde inte någonsin att dom skulle vara sådär stora ! Sen skulle vi åka på nå affärer, men hade inte riktigt koll på vad klockan var, så ingenting hade ju öppnat. Så då åkte vi hem igen.. Sen for vi och åt världens godaste pizza till lunch.
Efter lunchen åkte jag och Erik till luleå och hälsade på Eriks kusin som hade tagit examen, även några andra av släkten var där. Vi fick fresta eriks mosters svåger med lite labbe ;) Han har haft labbe tidigare och tyckte Chili var så fin :)
Chili har värsta bra psyket och är hur cool som helst, fast det är massa barn, vuxna och andra hundar omkring. Mammas duktiga tjej !

Igår när vi kom hem så kom det massa folk hit och såg på hockey. Väldigt trevligt att lille Wilhelm också kom! :)

På morgon har jag och Chili gått till mamma och pappa efter älven, solen värmer mer och mer och jag blev svettig av alla kläder jag tagit på mig ! Lagom avstånd och det är så bra att kunna ha henne lös hela vägen :)

Påtal om att åka bort med Chili, hon är nästan omöjlig att få att kissa på nya ställen ! Hon har nog med att nosa i alla andras kiss.. Även att hon måste kissa i koppel är nog ett problem, hon är ju så van att alltid kunna springa lös och kissa.. Men jag vill inte direkt släppa hon varsom helst heller!

Nä, nu ska jag ta mig en dusch och sen åka på Ica och handla nå käk!

röntgen och ögonlysning

Nu har jag bokat höft- och armbågsröntgen till Chili. Vi bokade även ögonlysningen på samma gång ! Fick tid måndagen den 14 mars, så nu får vi snart vara lite nervösa tills skk har lagt ut resultaten på hemsidan. Inte för att jag tror att hon har något fel, det verkar då inte ut som det ! Men man ska aldrig säga aldrig..

Jag och Chili trotsade kylan idag och tog oss en timmes promenad efter älven.. Underbart !
Erik har gjort upp ett spår med skotern mellan oss och mamma&pappa, han har även dragit en stock bakom så det är brett, slätt och hårt att gå där. :) Det blir sjukt nära härifrån till mor&far efter älven, perfekt avstånd för en promenad i vår(?)solen :D Ett idealiskt spår för skidor också.. Om man nu någonsin törs ställa sig på ett par skidor igen? Jag har nästan traumatiska upplevelser sen grundskolan då man inte hade annat till val ! Hojja.. Kanske en dag om Chili hjälper mig att komma framåt, då kanske jag törs :P

Igår var jag duktig och städade på vindan, idag är det nedervåningens tur.. Har tagit sats hela dagen för att ta fram skurhinken, och än har den inte kommit fram!

Har bokat mig massage också, fy tusan va skönt ! Fick presentkort i julklapp och det uppskattas, man är dålig på att skämma bort sig själv!

Nä, nu ska jag skynda mig att städa så ska jag steka pannkakor sen..
(varför ska man alltid steka nå när man städat?!)



Rosa

Har gjort mitt kök rosa igen efter att ha haft det rött och svart.
Känns sjukt bra, trivs som fisken i vattnet med rosa grejer !
Om Erik gillar det är ju en annan fråga ;P

Planterade en orkideé i en stor glasvas.. Det blev sjukt fint !
Det är sånt här jag pysslar med när det är -30 ;)










Har btw hittat en taklampa till vardagsrummet ! :D
Den är inte alls lik den andra jag ville ha, den som konstade 3500:- men den kommer passa sjukt bra där!


lördag

Idag har Chili invigt sitt nya liv som 1åring med att rulla sig i avloppsvatten.. Hon luktade kiss !
Så på det blev det ett bad, såklart, så nu luktar hon gott igen !

1års vaccin och tårflödesmätning

Har precis kommit från vetrinären,, Chili har fått vaccin och så kollade dom tårflödet eftersom hon varit lite irriterad i ögonen.. Men det var inge fel på tårflödet, utan hon har nog bara blivit irriterad av drag/blåst !
Chili är en drömhund.. herregud va lätthanterlig, inga protester!
Hon var lite feg, antar att det var alla lukter, men hon var lika glad för det ! :)
Hon protesterade inte ens fast dom satte dom där pinnarna i ögonen på henne som mäter tårflödet, duktiga hund !

I helgen har det varit magsjuka här i huset, har spytt som en gris och legat och sovit 1 ½ dygn.. Chili var något rastlös som inte fått göra annat än att gå ut och kissa, så när Erik skulle fara och jobba måndagförmiddag så ville hon inte ligga på soffan nåmer, så hon bestämde sig för att springa bakom bilen när han for! Haha
Det slutade med att Erik fick plocka upp henne och köra hon hem.. Helt besviken såg hon ut när han åkte igen!

Ikväll blir det lite träning.. Vi nöter på ställandet och försöker få till det.. det går bättre!
I helgen gjorde vi en platsliggning också, Maja med Indo och Jag med Chili.. Gick jättebra, bara att Chili ställde sig 2 gånger för att hon frös! Helt otroligt.. Indo och Chili är som galna i varandra och ska busa så fort dom ser varann, men båda var fokuserade på uppgiften! Duktiga hundar ;)

Nu ska jag göra mig färdig för jobbet, Chili får åka till "mormor" idag och busa med brudarna..





Tisdag..

jag menar onsdag !
Idag har jag fått gjort otroligt mycket.. har torkat ur köksskåpen, dammsugit, vaskat, städat toan och torkat ur kylen.. Det sistnämnda var på tiden kan jag säga.. det var nästan så äckligt att mjölken börjat fundera på att komma ut därifrån!

Idag är jag även hundvakt åt lilla Indo, som inte är så liten nåmer!
Hundarna har fått springa lös här kring gården och busa, så nu ligger dom båda och sover..
Det är som hög intensitet på deras lek ;)

Ikväll blir det nog lite hundträning på schemat.. Skulle vilja få till ställandet ordentligt nu!
Momenten med "ligg" kommer nog lösa sig själv nu, för nu kan hon ligga fort på kommando :P

På morgon när jag vaknade så var älgarna här igen, Chili sprang mot dom igen för att skälla ut dom.. Att dom ids komma tillbaka när dom blir utskällda varje dag?!






ajjajj...

Har världens skavsår på hälen efter dagens promenad.. suck !
Det blev en riktigt långsväng, 3 timmar var vi hemifrån.. Kanske 1,5h efter älven med lösspringande hundar i strålande sol, sen tog vi vägen hem, och tackar för det för skon den skavde som tusan!
Solen värmer faktiskt lite nu, först var jag nästan svettig, men sen när solen inte var framme så var jag perfekt klädd !

Chili skötte sig bra, hon skällde bara lite på en skidåkare, men vände fort när jag visslade i pipan!
Sen mötte vi en kvinna med två små terrier, så då hoppa hon som en tok i kopplet..
Försöker träna bort intresset för andra hundar, det är svårt och krävande..
Ska prova med en sittövning nu,, måste bara nöta in den hemma först!
Människor är inga problem, men så fort det är en hund inblandad så är hon som garn i kopplet och snurrar in mina ben och skuttar som en galning.. Hon ger inget argt intryck, mer feghet och nyfikenhet!
Det är bara försöka jobba med det!

Här kring gården springer det omkring en älgko med kalv, och Chili är som på hugget och ska skälla upp dom.. Hon må inte får kissat för att hon spanar efter dom !





RSS 2.0