v.32 + 5

Idag är jag inne i vecka 33. Det närmar sig med stormsteg, bara 7 veckor kvar nu !
Har varit på mvc idag och allt var bra förutom lite protein i urinet.
Hjärtljuden låg idag på 140. Det ligger stadigt därikring.. BM tror att den sover när jag är på besök ;)
Börjar känna mig lite svullen nu och det känns mest om fötterna och fingrarna. Få se hur länge jag kan behålla förlovningsringen på ! ;)
Jag och Erik har hunnit med en sväng på ikea förra veckan. Vi inhandlade lite sängkläder till spjälsängen och lite annat smått och gott. Det hamnar alltid lite mer i vagnen än vad man tänkt sig ;)
Nu känns det som att jag vill börja fixa här hemma och göra klart för att den ska anlända. Men det känns lite tidigt att börja bädda redan nu :P
Imorgon ska jag be Maja fota lite magbilder så att ni får se hur det växer ! Har passerat 10kg nu :P

v.33 +10kg

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Kommentera !

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0