juni

Snart är juni slut och jag hinner inte med!
Chili har börjat löpa igen, märker ingen större skillnad.. Kanske att hon blivit lite mer följsam och lite mer gosig inomhus. Hon är som hon alltid varit, helt otroligt söt !
Det där med att hon har blivit gosigare inomhus tror jag också kan beror på att jag inte klippt klor på henne inne dom senaste gångerna. Jag har istället klippt dom i bilen, på lydnadsplan och lite andra ställen.. 

Jag och Erik försöker bygga klart på utsidan, det går sakta.. Är det inte regn som hindrar så är finns det alltid andra ursäkter ;) Vi har i allafall bara kvar att bräslå uppe på gavlarna, sen har vi börjat med farstukvisten. Fint blir det :)

Jag och Chili tränar lydnad, försöker hitta en bättre belöning än godis. Det är svårt, men skam den som ger sig! Det blir nog tävling på hemmaplan sista juli :) Vi har alla moment nu.. har nött på läggandet och det har gett resultat av allt tränande! :D
Jag måste börja lite på II:an för att få lite omväxling tror jag!

Chilis sista syster är nu röntgad, även hon med HD A, ED ua. Kul ! 5/5 med bästa tänkbara resultat :D


Anlagsprov i viltspår

Förra helgen åkte jag och Erik till Maja i öjebyn. Vi tog oss en prommis ner till älven så Chili fick svalka sig.. Gick igenom värsta "gammelskogen" med spångar. Sjukt mysigt ! Chili fick nästan se en igelkotte, för igelkottens skull så kallade vi in henne, men spåret var hon som en tok i ;)

På lördagen var det dags att åka ut till skogen och göra anlagsprovet. Jag pimplade kaffe och var nervös, men det gick bra! Släppte på Chili på spåret några meter före och hon hade koll på läget, nosade just i uppsparket och fortsatte i rätt riktning direkt! Hon sökte lite stöd i början, men jag lät henne lösa det själv. Brukar sällan säga något åt henne när hon spårar, för jag vet att hon klarar det!
Det enda negativa var att domaren och hans "praktikant" gick så f-bannat tätt inpå. När Chili skulle göra ringningar så stod dom i vägen och hon var nästan besvärad av dom.
Fick kritik på att jag kan hålla tillbaka henne lite mer, att jag fumlade med linan och att man får släppa den för att inte störa hunden. Men sen mitt i allt skulle jag stanna henne för att tjorva lös linan som bara hade farit mellan bakbenen på henne. Jaja, så är det. Vi klarade det iaf och jag är supernöjd över mitt lilla monster :)  
Så här såg protokollet ut:


Väder: lättvind
Temp: 9grader
Terräng: Barrskog

Start/sträcka 1: Tar snabbt an spåret. UA
Vinkel 1: Klarar med ringning
Sträcka 2: UA
Vinkel 2: UA
Sträcka 3: UA
Vinkel 3: Klarar med ringning
Sträcka 4: UA
Vinkel 4: UA
Sträcka 5/ Spårslut: UA. Finner viltdel

Spårningsförmåga:
Utmärkt
Arbetstempo: Lämpligt
Spårtid: 15min

Allmänt omdöme:
En ung tik som spårar målmedvetet och säkert. Tempot får inte bli högre. Om matte förbättrar sin linföring kommer det att bli ett utmärkt spårekipage.

GODKÄND


Så då är det bara öva lite med linan, ska lära henne liggmarkering också.. Hon var inte så jäklarns intresserad av viltet, nosade just på den och fortsatte med att ta vinkeln där spårläggaren hade gått ut ;)RSS 2.0