läggande under gång..

Jag och Chili gick ut direkt på morgon när vi hade vaknat. Tanken var en låång promenad, men det slutade med en kort promenad och lydnadsträning! Vi jobbar på läggande under gång just nu, jag försöker få henne att lägga sig med racerfart! Det går bättre och bättre för varje gång och snart sitter det :)
Linförigheten tycker hon är dötrist så jag försöker jobba med den också så att den blir roligare :P
Det går fort fram nu !

Igår åkte jag med Mamma till öjebyn en sväng. Vi var och bytte hund med Maja. Indo fick komma hem och Millan fick stanna.. Passade på att träna med Chili när det var lite folk omkring. Hon är sjukt nyfiken och skällig när hon ser andra hundar och det försöker vi jobba bort. Det gäller att ligga steget före henne hela tiden!
Jag kör en slags stadgeövning och det verkar funka! :)

Idag är det jobb som gäller, man är inte speciellt motiverad att sitta instängd hela dagen när det är så härligt väder ute.... men vad ska man göra?
Ikväll ska jag träna hund som en galning tänkte jag,, kanske jag tränar på gatan hos mor och far så får vi lite ny träningsmiljö. Det är bäst att ligga på nu om vi ska hinna bli redo till tävlig i sommar ;)


...


Lydnadsettan

Platsliggning
Själva läggandet går bra, hon ligger stilla..
Chili har förstått att man inte behöver sätta sig så fort man närmar sig och ligger kvar.

Tandvisning / Tillgänglighet
Allt för överlycklig. Ska försöka lära henne att SITTA ner när folk vill ta i henne.

Linförighet
Linförigheten har hon börjat slarva med litegrann.
Hon halkar långt bak ibland. Bra kontakt har hon när hon går "rätt".

Läggande
Har börjat träna det precis. Hon lägger sig direkt, men inte med någon superfart precis. Behöver allt för mycket stöd av mig ännu med både kroppskommando och röstkommando.
Hon ligger kvar när jag närmar mig.

Inkallning
Det här har hon då förstått! Bra fart har hon när hon kommer :)

Ställande
Går bättre och bättre ! Hon stannar, väntar och STÅR kvar ;)

Apportering
Nästa moment att börja träna på. Apportbocken tar hon utan problem.

Hopp över hinder
Hoppa över hinder kan hon, men själva momentet i dess ordning har vi inte hunnit träna på.Det går framåt, snart sitter alla moment ! :) Snart öppnar klubben för säsongen så vi får börja träna med störning också ! Det är nog bara anmäla sig till tävling snart då ;)

:D

CHILI HD A, ED UA :)))


vetrinärbesök

Har precis kommit oss från vetrinären. Det gick bra och Chili visade sitt rätta jag och vägrade somna, tjurig som hon är ;) Först gav dom henne en spruta, vi väntade kanske en halvtimme och hon hade ännu inte somnat, sen gav dom henne en till och då somnade hon tillslut :P Han som röntgade tyckte det såg jättebra ut i både armbågar och höfter. Han förklarade hur det skulle se ut och lite om pålagringar, glappa leder och så..Spännande ! :D
Ögonlysningen gick också jättebra, lite rädd att sitta på bordet, men annars såg ögonen bra ut!
Nu väntar vi bara på att skk ska läsa av plåtarna :)
  


glasögonorm

Jag och Maja har kommit från en promenad i djupsnön på älven för en stund sen, det blåste och yrde snö men jag älskar detta underbara promenadväder så vad gör det ? :D

Idag har jag, Erik och Maja varit en sväng till luleå.. Först var vi till koskelas och kollade ögonen i förberedelse för laseroperation. Erik bokade tid för att göra, och jag avvaktar ! Jag vill se hur ont det gör för han först ;)
Killen som var där hörde på mig att jag var osäker och erbjöd mig en tid för samtal med karln som utför ingreppen.. :P Jag ska vänta iaf, tills jag känner mig redo. skulle vara sjukt skönt att slippa linser! Det roliga var att efter vi varit till koskelas och gjort undersökningen för ögonlaser så gick jag till specsavers för att köpa mig nya glasögon! ;) Köpte två par till priset av ett och jag är sjukt nöjd med mina val :)


+grader och solsken

Har varit helt underbart väder i helgen ! Sjukt skönt :)
I lördags jobbade jag till 14, sen var det bara skynda sig hem för där hemma väntade massa folk på att få fira mig på min födelsedag. Tack för alla fina presenter !
Sen for jag och Maja och gick med hundarna till nybyn, Maja hade varit hurtig och åkt skidor hit också ! Det var sjukt mjukt att gå i skoterspåren eftersom det varit snöstorm dagen före, men man ska inte klaga det är ju gratis motstånd ;)

På söndagen kom Maja hit med Indo, vi var ute mest hela dagen och gjorde lite personsök, platsliggning och allmänt lät dom busa. Hundarna var helt döda efteråt ;)
Sen kom det hit lite mer folk och vi fortsatte med tårtätandet ;P Jag vet inte hur mycket tårta jag ätit i helgen!
Idag har det också varit soligt och fint, men lite kallare. Jag, Zandra och Ida + barn och hundar gick på en proemenad efter bomvägen och tog älven tillbaka. Otroligt skönt ! :)
Snart börjar hockeyn och Zandra och Micael skulle komma hit och se :)
RSS 2.0