cirkus

Chili har äntligen börjat löpa ! Har bara väntat att det ska komma.. Hon har varit helskum i typ 2 månader! Hoppas hon inte är konstig i flera månader före varje löp. ;)

Annars mår vi bra, alla fyra! Vi jobbar och myser :)
Har varit på mvc idag och allt såg bra ut, hade lite protein i urinet men inga farliga mängder.
Hjärtljuden låg idag på 144. alltså ungefär som det brukar vara :) Ska bli så spännande att se vad det blir för något! Först har alla sagt att det blir en flicka, men nu börjar folk ändra sig och tro att det är en pojke!
Vad det än blir för något så blir vi hur glada som helst :D Längtar såååå mycket, det känns ut som att det har gått så fort, är redan i v.28 !!!

Magen har vuxit mycket bara den här veckan, och det syns på vågen också ;)


v.28 +8,2kg

Kroppen:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Kommentera !

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0