-

Imorgon går jag in i vecka 35. Tiden går så fort !!
Igår var jag hos barnmorskan. Allt såg bra ut, hade lite protein i urinet igen. Men det var tydligen bara dricka mer vatten! Hjärtljuden låg även den här gången på 140, antingen sover den när vi är där eller så kanske det är en pojke?! Hade gått upp 0,5kg sen sist. Så nu har jag totalt gått upp 10,5kg. Tacka gudarna för att det inte är mer, det blir så besvärligt sen ;)
Bebisen sparkar hårt som tusan nu för tiden och dom små fötterna är precis under revbenen, AJAJ! ;)
Idag ska jag och Erik fara med skotern en liten sväng när han slutar, och Chili får självklart följa med! Hon älskar att åka skoter! Här en kväll var vi och körde kring gården och såg var älgarna håller hus, och Chili ylade som en galning när hon fick stanna inne ;)
Nä, nu ska jag fylla på energiförådet med lite frukost !

v35 +10,5kg

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Kommentera !
Postat av: Syster F

Shit vad fort tiden går, känns ut som att de var nyss du berätta att du var gravid :) jag längtar till Lill pyret kommer ut :) ska bli så himla kul att bli moster <3

2012-01-19 @ 10:31:50
URL: http://fridolaijna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0